Galéria

… azt is megmondom, hogy mit: mézeskalácsot! Advent második hetébe fordulva délegyházi barátaink meghívására közös mézeskalácssütésen vettünk részt 7 fős csapatunkkal. 

  

 A DÉSA – Délegyházi Segítő Anyukák Civil Szervezete – hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az I. Mézeskalácssütő Fesztivált a Kölcsey Művelődési Központban. Vendéglátóink bemelegítésként teával, kakaóval fogadtak minket, s a szezonális munkáját idejekorán megkezdő Mikulás ajándékait kézbesítették növendékeink számára.
Niki, a mestercukrász tanácsait követve hozzáláthattunk a mézeskalácstészta nyújtásához, szaggatásához, s a kisütött formák színes mázakkal való díszítéséhez.

  

Fantáziadús alkotások születtek, a színes mázak olykor – nem is annyira akaratlanul – a gyermekek tenyerén folytatták kacskaringós útjukat, újabb okokat szolgáltatva a jóleső nyalakodásnak. A fantáziának nem lehetett megálljt parancsolni. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Riebl Antal polgármester úr is, aki már huzamos ideje kitüntető figyelmet szentel a Cseppkő Gyermekotthoni Központ növendékeinek támogatására, szabadidejük tartalmas eltöltésére. 

 

Budapestre visszatérve madárlátta mézeskalácsokat kínálhattunk az otthoniaknak. Nagy köszönettel tartozunk a délegyházi segítő édesanyáknak, s e szociálisan érzékeny civil szervezet vezetőjének, Medve Henriettának. Valamennyiüktől a mihamarabbi viszontlátás reményében búcsúztunk a családias hangulatú rendezvény végén.

Montvai Zsolt