Galéria

Február 24-én érkezett második fordulójához a Cseppkő Gyermekotthoni Központ, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltsége, valamint a Fővárosi Gyermekvédelmi Intézmények Üzemeltetési Szervezete által nyolcadik alkalommal kiírt és megrendezett Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny, amelyre január végéig minden gyermekvédelmi alap- és szakellátásban élő 7-24 éves gyermek, illetve fiatal felnőtt ingyenesen adhatta le a jelentkezését.

A szombati középdöntőbe összesen nyolcvannégy nevező jutott tovább a három héttel korábbi selejtezőkből, így a vers- és prózamondók közül harminchárman álltak fel újra a Cseppkő színpadára, az énekesek és táncosok húsz-húsz újabb produkciót mutattak be, míg kedvenc hangszerük társaságában heten, egyéb műsorszámmal a tarsolyukban négyen tértek vissza selejtezőbeli sikereik színhelyére.

A zsúfolt programnak köszönhetően már fél órával az első fellépő bemutatkozása előtt nagy volt a nyüzsgés az esemény idejére színházteremmé avanzsált ebédlő bejárata előtt, ahol a verseny lázában égő, az ország számos szegletéből érkezett résztvevők regisztráltak és megkapták a sorszámaikat. Reggel 9 óra előtt néhány perccel aztán a balettmester Zámbó Vivien, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanára, Kovács Zita, az énekesnő Bíró Eszter, a táncművész Balogh József, valamint az Inconcert Kft. ügyvezetője, Balassa János és a színművész Honecz István alkotta szakmai zsűri is megérkezett az igényesen feldíszített pódium elé, s máris kezdetét vette az újbóli megmérettetés.

Az ifjú tehetségek, illetve az őket izgatottan figyelő nevelők és pedagógusok áldozatos munkájának köszönhetően a délelőtt és a kora estébe nyúló délután folyamán egyaránt rengeteg minőségi produkciót láthatott a közönség, a kiválóan sikerült középdöntő programjával pedig a zsűri is meg volt elégedve. A nap végén valamennyien egyetértettek abban, hogy a versenyzők egytől egyig a maximumot hozták ki magukból, egyúttal mindent megtettek annak érdekében, hogy bejussanak a döntőbe.

A VIII. Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny végső megmérettetésére, a várva várt fináléra március 25-én, vasárnap kerül sor a Marczibányi Téri Művelődési Központban.