Galéria

Tűzből születő szépség! Természetes anyag, amely immúnis a korrózióval szemben, amely olyan tiszta, mint az üveg, a színskála minden színében előállítható és ez a szín az idők végezetéig, a körülményektől függetlenül, változatlanul megmarad.

A régi kultúrák ismerték a tűzzománcot és a sokkal kifinomultabb technikák ellenére is alkalmazták ékszerek és kegytárgyak díszítésére és arra, hogy megóvják azok fényét és színét. A zománc ellenálló képességének köszönhetően e tárgyak díszítései évszázadokon át sértetlenül megőrizték ragyogásukat.

A szervetlen, üveges tűzzománc dekoratív, korróziótól védő bevonatot képez a fémfelületeken.

A tűzzománc kémiai összetétele változó, a hordozó fém és az abból készített tárggyal szemben támasztott követelményeknek megfelelően.

Ellenálló többek közt a tűzzel, a hideggel (-50°C-ig), a meleggel (450°C-ig), a hirtelen hőmérséklet-változásokkal, környezeti hőmérsékleten a savakkal és lúgokkal, szerves oldatokkal és oldószerekkel, a légköri hatásokkal (savas eső, eső, napsugárzás), karcolással és koptatással szemben.

Higiénikus és nem mérgező, könnyen tisztítható, különleges kezelést nem igényel.

Széles színskála szerint színezhető fényes, selyemfényű és matt tónusokban. A szín intenzív, ragyogó, állandó a végtelenségig, nem változik a napfény és UV sugárzás, a légköri szennyezők hatására sem. 

A tűzománcozás fortélyai kézműves oktatás kereteiben sajátíthatók el világszerte. A Cseppkőben Gergely Judit alkotóművész vezeti be a gyerekeket, felnőtteket a tűzzománcozás rejtelmeibe. Az örömteli egyéni és csoportos foglalkozások során tudásuk széles körű anyagismeretekkel, földtani, kőzettani és ásványtani fogalmakkal is gazdagabbá válik.