Galéria

Július utolsó vasárnapján harminc cseppkős gyermek látogatott el a mogyoródi Aquarénába, ahol Gattyán György alapítványa aznap rendezte meg a Nagy csobbanás című gyermekvédelmi napot. Az eseményen a szikrázó napsütésnek köszönhetően az önfeledt fürdőzésé volt a főszerep, de nemcsak a színes csúszdák és a hűs vizű medencék várták a kicsiket és a nagyokat, hanem számos szabadtéri program is.

A szervezők az érkező gyerekeket már a belépés után hátitáskákkal lepték meg, amelyek néhány hétig még a strandfelszerelést, szeptembertől pedig a tankönyveket és a tanszereket szállíthatják majd. Ezt követően mindenki fürdőruhát öltött, és jöhetett a várva várt lubickolás. Akadt, aki azonnal a hullámok közé vetette magát, a kisebbek karúszókkal a karjaikon, úszógumival a derekuk körül, a nagyobbak egy szál fürdőnadrágban, bikiniben.

A legtöbben mégis inkább nekiveselkedtek a lépcsőknek, hogy aztán a magasból csúszhassanak le a csúszdákon, amelyek között volt zárt és nyitott is. Az adrenalinnak ekkor már senki sem volt hiányában, a bátrabbak kétszemélyes, a még bátrabbak egyszemélyes óriás úszógumikkal lódultak neki a csúszdáknak, majd némi vízfelszínen való siklást követően nagyot merültek a medencében.

Akinek a csobbanás mellett kedve támadt, kipróbálhatta a magyar fejlesztésű, a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit ötvöző labdajátékot, a teqballt, valamint megtömhette a pocakját néhány igazi strandétellel, hamburgerrel, rántott hússal és óriáspalacsintával is. A finom falatokból egyébként sem volt hiány, a program egésze alatt nyitva állt egy sátor, ahol bárki bármikor magához vehetett némi elemózsiát, ihatott néhány frissítő kortyot.

Az éppen nem a habokban lubickoló gyerekekkel önkéntes animátorok foglalkoztak, beavatták őket a teqball rejtelmeibe, különféle játékokat játszottak velük, segítettek nekik az eligazodásban és mindet megtettek azért, hogy egy percre se unatkozzanak. Mindez láthatóan jól sikerült, az Aquarénában vasárnap nem volt olyan, aki ne tudta volna, merre induljon, milyen izgalmas újdonságot próbáljon ki.

Az élményekben gazdag, eseménydús nap végén tombola és ajándékosztás csalt mosolyt a fiatal arcokra, még azokéra is, akik kimerültek a rengeteg csúszdázástól és pancsolástól, vagy egy kicsit jobban lepirultak a tűző napon.

Hálásak vagyunk, hogy egy ilyen fantasztikus élményekkel teli napon részt vehettek gyermekeink, akik felejthetetlen élményekkel, emlékekkel gazdagodhattak Gattyán György Alapítványának lelkes munkatársai által.